Algemene voorwaarden

Op 17 oktober engageren meer dan 15.000 leerlingen zich om voor één dag te gaan werken. Het loon dat ze die dag verdienen gaat naar projecten van geëngageerde jongeren in Guinee én in België. De jobbank is de plaats waar we leerlingen, leerkrachten en werkgevers met elkaar verbinden.

Gegevens YOUCA vzw
YOUCA vzw
Mundo-J
Nijverheidsstraat 10
1000 Brussel
Ondernemingsnummer: 0882.057.622

tel: 02 893 25 08
e-mail: info@youca.be

Identiteit en privacy

Alle gegevens die worden ingegeven op onze jobbank worden enkel gebruikt door YOUCA. Uw gegevens worden niet verkocht of doorgegeven aan andere afnemers.
Uw gegevens kunnen ten alle tijden aangepast worden via uw login.

Betaling

Engagementsverklaring

Met het posten van een job, gaat u een duidelijk engagement aan. Elke geposte job kost 50 euro en moet betaald worden. Uitzondering: in geval van afwezigheid betalen wij u graag het bedrag terug. Neem contact op met de coördinator jolien@youca.be of 02 893 25 08.

Stichting Mollie Payments

Betalingen gebeuren via onze partner Mollie. U kan kiezen voor overschrijving of een beveiligde transactie met Bancontact en kredietkaart. U zal op uw bankafschrift de naam Stichting Mollie Payments te zien krijgen. Kiest u voor een betaling na de werkdag, dan wordt u een factuur toegestuurd met daarop verdere betalingsinstructies.

Factuur/Fiscaal Attest

Elke betaling wordt voorzien van een factuur. Een fiscaal attest is niet mogelijk. Er wordt die dag een tegenprestatie geleverd.

Termijn

Bij overschrijving is de betalingstermijn 30 dagen. Kiest u voor Bancontact of kredietkaart, dan wordt u meteen doorverwezen naar ons online betalingssysteem Mollie waar u de betaling meteen kan uitvoeren. Indien u de betaling niet overmaakt binnen de 30 dagen zal u een herinneringsmail worden gestuurd.

Gedragsregels

Discriminatie

YOUCA vzw veroordeelt elke vorm van discriminatie en racisme. Gevallen zullen gemeld worden bij UNIA, het Interfederaal Gelijkekansencentrum. Werkgevers engaren zich om jongeren, ongeacht hun ras, godsdienst, etniciteit, handicap, geslacht, genderidentiteit, seksuele geaardheid, school of leeftijd - met respect en zonder oordeel of vooroordeel te behandelen.

Ethische code

YOUCA vzw is een onafhankelijke organisatie en dus niet gebonden aan religie of politieke voorkeur. Politieke partijen zijn welkom om deel te nemen aan de YOUCA Action Day. De intentie is om jongeren de politieke wereld te leren kennen, niet om stemmen te winnen.

Preventie op het werk

Als bedrijf, overheidsinstelling, organisatie of particulier bent u verantwoordelijk voor uw werknemer voor één dag. Alle veiligheidsvoorschriften voor uw werknemers gelden ook voor uw werknemer voor één dag.

YOUCA vzw gaat een extra verzekering aan voor schadegevallen. In het licht van deze verzekering is het belangrijk dat de werkgever aan alle veiligheidsvoorschriften voldoet. Materiaal en kledij moet de leerling aangeboden worden. Ook de aanwezigheid van een volwassen persoon moet gegarandeerd worden. 
 De YOUCA Action Day is geen zwartwerk: de school schrijft deze activiteit in als een extra-murosactiviteit. Dat betekent dat het gaat om een schoolactiviteit buiten de muren van de school. Daardoor is de jongere in kwestie verzekerd tijdens zijn verplaatsingen tussen woonplaats en werkplaats. U hoeft, als werkgever, daarom geen Dimona-aangifte te doen. Uw betaling wordt voorzien van een factuur.

Verzekeringen

De YOUCA Action Day wordt op school ingeschreven als een extra-murosactiviteit. Dat betekent dat het gaat om een schoolactiviteit buiten de muren van de school. Daardoor is de jongere in kwestie verzekerd tijdens zijn verplaatsingen tussen woonplaats en werkplaats. YOUCA vzw sluit een extra verzekering aan bij IC verzekeringen voor schade aan toevertrouwde materialen.


Audiovisueel materiaal

Elk jaar moedigen we werkgevers aan om foto’s en filmpjes van de YOUCA Action Day door te sturen. Indien u ons materiaal bezorgt, gaat u akkoord met het gebruik ervan in ons online en offline communicatiemateriaal.